Pod Jabłonką, Kuchenne Rewolucje
Do restauracji "Do syta" w Łodzi zawitała Magda Gessler z programem Kuchenne Rewolucje. Jak zmieniła się restauracja? Co można zjeść i jak wygląda teraz restauracja pod nową nazwą - Pod Jabłonką?
Na rozległych przedmieściach Łodzi mieści się miejsce rodzinne i domowe, w którym każdy głodny może najeść się do syta. Choć restaurację tę otworzył pan Piotr, to na co dzień jest w niej tylko gościem. Prawdziwym zarządzającym jest jego ojciec, wspierany przez synową.
Właściciel wspiera to miejsce jedynie duchowo i finansowo. I choć ducha w nim jeszcze sporo, to dodatkowych pieniędzy ma coraz mniej. Dlatego na pomoc wezwał Magdę Gessler. Tym razem znana restauratorka będzie musiała wyciągnąć niewielki lokal z dość dużego dołka. Będzie walczyć z pleśnią, iskrzącym jedzeniem i wszechobecną chemią.
Szefowie kuchni zdradzają, których dań w restauracjach lepiej unikać:
Tych dań nie zamawiaj w restauracjach! - zdradzają szefowie kuchni
Pod Jabłonką po Kuchennych Rewolucjach
Kuchenne Rewolucje i wizyta Magdy Gessler w restauracji Pod Jabłonką w Łodzi jak zwykle zrodziły wiele emocji, łez i... konfliktów. "Do syta" przy ul. Zgierskiej w Łodzi przed wizytą Magdy Gessler świecił pustkami.
Wymyślona przez właściciela nazwa - Do syta - nie przypadła do gustu Magdzie Gessler. Zdecydowała, że restauracja "Do syta" zniknie z mapy Łodzi. Teraz będzie to "Pod Jabłonką".

Magda Gessler zmieniła też menu. Nadal wizytówką restauracji "Pod Jabłonką" pozostały pyszne, domowe obiady.
"Pod Jabłonką" MENU MAGDY GESSLER po Kuchennych Rewolucjach
W menu "Pod Jabłonką" znalazły się dania zaproponowane przez samą Magdę Gessler. Co znalazło się w menu "Pod Jabłonką" po Kuchennych Rewolucjach? Jakie potrawy poleca Magda Gessler?
- Schab karkowy podany z ziemniakami i okrasą oraz kapustą gotowaną - 22 zł
- Zestaw obiadowy 1: Rosół domowy + Udziec z indyka pod delikatnym sosem czosnkowym podany z kluseczką półfrancuską i surówką z kapusty białej - 24 zł
- Zestaw obiadowy 2: Pieczarkowa z makaronem + Schab po krakowsku zapiekany w kapuście podany z ziemniakami i surówką z marchewki - 22 zł
- Tiramisu malinowe - 10 zł
"Pod Jabłonką" OPINIE po Kuchennych Rewolucjach
Jakie opinie ma restauracja "Pod Jabłonką"? W internecie można już znaleźć opinie, jakie "Pod Jabłonką" w Łodzi wystawili goście. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji odwiedzić "Pod Jabłonką" po Kuchennych rewolucjach, poznajcie wybrane opinie innych gości (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji).
Jeśli jesteś fanem Magdy Gessler i Kuchennych rewolucji, zobacz koniecznie:
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
- Szybki, domowy obiad. Polecam jak najbardziej na dobry, domowy obiad. Placek po węgiersku rewelacja bez problemu można się najeść ( porcja dla lubiącego jeść męższczyzny. Kotlet schabowy , chrupiący, ziemniaczki i kapusta idealne połączenie. Szybko podane - Aleksandra.
- Smaczny, szybki obiad. Kotlet de volaille smaczny, wypływa z niego masło. Piękny widok. Frytki z mrożonek ale cóż- życie. Sam lokal- miejsce na szybki obiad. Jemy i jedziemy dalej - Exaff.
- Tanio i smacznie. W sumie to trafiliśmy tutaj przypadkiem, można by rzec, że trochę przez pomyłkę... Jednak nie żałowaliśmy. Było jak w tytule, tanio i smacznie. Za 4 dania, 2 zupy, kompoty i kawę zapłaciliśmy niecałe 120 zł. Porcje były na tyle duże, że nie udało nam się zjeść wszystkiego i część musieliśmy spakować :) Miejsce bardzo dobre jeśli chcemy zjeść "prosty" i smaczny obiad, jak u babci nie wydając przy tym zbyt wiele. Delikatny minus za brak obsługi kelnerskiej, ponieważ miejsce samo w sobie aspiruje na coś więcej niż bar mleczny, w którym to takiej obsługi z wiadomych względów nie uświadczymy. Niemniej jednak relacja cena / jakość jest bardzo dobra - Adam.
"Pod Jabłonką" odcinek online
Odcinek kręcony w restauracji "Pod Jabłonką" w Łodzi można oglądać w telewizji TVN w środę, 7 listopada 2018 roku, o godz. 14.30. Jest on także dostępny online na player.pl: "Pod Jabłonką" rewolucje online
Magda Gessler poleca restauracje po "Kuchennych rewolucjach"