
W Zakładzie Piekarsko-Ciastkarskim Rogal w Mokrem: piecowy Piotr Murawski wyjmuje z pieca świeżutkie, gorące bochenki chleba

Paulina Pokorska, pracownik Zakładu Piekarsko-Ciastkarskiego Rogal w Mokrem z chlebem zwykłym, którego wypieka się tu 7 tys. sztuk dziennie

Paulina Pokorska objaśnia: - Codziennie 7 busów z pieczywem już od godz. 3 rano wyrusza do sklepów w Grudziądzu, Kwidzynie, Brodnicy, Chełmnie, Wąbrzeźnie, a nawet w Toruniu. Po drodze dostarczają chleb, bułki i ciasto do punktów w licznych, małych miejscowościach

Pieczywo w ZCP Rogal w Mokrem produkowane jest na zakwasie, bez środków konserwujących i ulepszaczy. Jest zdrowsze, trzyma konsystencję, wilgotność i smak. Ciastowy, Mariusz Malmon czuwa nad tym, pilnuje receptury