Daniel: Polecam naleśniki zawijane z kurkami, szpinakiem i serem gorgonzolla o! ... i bach do piekarnika!
Boriena: REWELACJA! Już czuję ten smak...A mam kurki w zamrażarce.... Kurki trzeba najpierw na odrobinie boczku usmażyć, dodać świeży szpinak, raz zamieszać, wrzucić ser i już nadziewać naleśniki. Składamy je w kopertę, a wierzch smarujemy roztopionym masłem i zapiekamy w piekarniku, aż będą chrupkie, a ser się roztopi...
Daniel: Cześć :) Naleśniczki z kiełbachą z grilla! Dodaj piwo do ciasta. Wtedy piweczko podbija smak ciasta. A posmarowane ostrą musztardą... Miodzio
Boriena: Jakież to wszystko smaczne!!!... A można nadziać naleśniki papryką usmażoną z cebulką i z mielonym i ryżem dzikim.... i zapiec w kombiwarze...
Przeczytaj również: Smaczna kuchnia na lato [przepisy].
Daniel: Cześć, a może takie nadzienie do naleśników: dwie małe gałki lodów zawijamy w naleśnik, a potem polewamy sosem czekoladowym. Obok naleśników wykładamy wiśnie, polewamy sokiem a wszystko przybieramy bitą śmietaną i posypujemy orzechami.
Albo tak: banany do naleśników - trzeba je przekroić wzdłuż i podsmażyć z brązowym cukrem. Pod koniec smażenia pokrop rumem (delikatnie) i podpal - alkohol błyskawicznie się wypala, o ile ktoś się nad nim nie nachyla ;)
Boriena: a zwykłe krokiety? Ugotowaną w rosole wołowinę trzeba zmielić, dodać sól, pieprz ziołowy i trochę rosołu. Potem nadziewać usmażone naleśniki tym farszem, panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na maśle z olejem. Bardzo tuczące, bardzo niezdrowe, ale jakie pyszne!
Daniel: To ja dorzucę jeszcze farsz meksykański: czerwona fasola, kukurydza, pieczarki, papryka zielona, mielone mięsko, cebulka, przyprawy...dorzucam również suszonych pomidorów.. i mniam mniam. Albo: trochę grubsze naleśniczki składane w kopertę z farszem z krewetek:), z mleczkiem kokosowym i imbirem, pachnące kolendrą!... Pyszota!?
Czytaj e-wydanie »