Do produkcji serka śmietankowego łaciaty używane jest mleko od krów wypasanych na najczystszych łąkach w Polsce – przede wszystkim na Podlasiu. Serek ten jest lekki, delikatny, o uniwersalnym smaku i aksamitnej konsystencji. Doskonały do kanapek. Może zostać zastosowany jako dopełnienie sosów lub baza dipów do świeżych warzyw i potraw z grilla. Świetnie sprawdza się jako składnik kremów do ciast i deserów.
Serki śmietankowe Mlekpolu są źródłem cennego białka, tłuszczu mlekowego, witamin i soli mineralnych.
Mlekpol proponuje dwa rodzaje serków: śmietankowy oraz puszysty śmietankowy, produkowanych odpowiednio w dziewięciu i pięciu smakach. Marka Łaciate to również śmietany i śmietanki, serki wiejskie, naturalne masło ekstra i jogurty pitne bez laktozy.
Wszystkie serki z rodziny łaciate pochodzą ze Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol w Grajewie będącej największym producent mleka i produktów mlecznych w Polsce.
Łaciate to synonim naturalności, świeżości i najwyższej jakości. Od lat Mlekpol jest niekwestionowanym liderem polskiego mleczarstwa oraz jeden z dwudziestu największych przetwórców mleka w Europie. Jako pierwszy w Polsce Mlekpol przekroczył granicę 1,7 mld litrów skupionego mleka rocznie. To blisko 5 milionów litrów mleka dziennie od blisko 10 000 producentów. Produkty Mlekpolu to gwarancja najwyższej jakości.

Serek śmietankowy Łaciaty naturalny 135 g, Spółdzielnia Mleczarska "Mlekpol"
Klikaj >>Serek śmietankowy Łaciaty naturalny 135 g