1 z 4
Przewijaj galerię w dół

fot. Lucyna Talaśka - Klich
Jerzy Dejk, któremu od dawna marzyła się produkcja serów w ślesińskim gospodarstwie, otwiera drzwi do piwnicy w stodole. Tam znajduje się dojrzewalnia serów. Na zewnątrz budynku panuje nieznośny upał, a schodząc do piwnicy z łukowym sklepieniem, zanurzamy się w przyjemnym chłodzie.
2 z 4
![Sery Ślesińskie ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej są doprawiane pasją i nutką historii. Hrabiowski smak! [zdjęcia]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/b9/fc/5d970a5b2b126_o_xlarge.jpg)
fot. Lucyna Talaśka - Klich
3 z 4
![Sery Ślesińskie ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej są doprawiane pasją i nutką historii. Hrabiowski smak! [zdjęcia]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8f/09/5d970a9db5040_o_xlarge.jpg)
fot. Lucyna Talaśka - Klich