Chcesz porozmawiać z osobami, które wytwarzają w swoich gospodarstwach to, po co sięgasz we własnej kuchni? Okazją jest jarmark produktów ekologicznych, organizowany tradycyjnie przy Muzeum Etnograficznym w Toruniu.
I tym razem wytwórcy nie zawiedli. Na stołach pojawiły się przetwory zbożowe i warzywne, mięsa, oleje, słodkości. Wszystko, co powstało w zgodzie z naturą.
- Mąż przyszedł po kiełbasy, ja wolę sery i miód - mówi Paulina Majewska, którą spotkaliśmy na placu przed muzeum. Jak przyznała ta torunianka, kiedyś ekologiczne wytwory traktowała jako fanaberię. - Od kiedy jestem mamą, przywiązuję baczną uwagę do tego, co podaję synom. Produkty eko nie są tanie, ale tutejsze ceny mnie jakoś nie porażają.
Kolejna okazja do zakupów będzie 2 kwietnia, 6 maja oraz 3 czerwca. Jarmark trwa w godz. 10-14. Zapraszamy na ul. Wały gen. Sikorskiego 19! Wstęp wolny.
Spotkania organizuje Kujawsko Pomorskie Stowarzyszenie Producentów Ekologicznych EKOŁAN.
Zaglądamy na jarmark ekologiczny w Toruniu