1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Sezon na ogórki małosolne trwa. Mają one wiele pozytywnych właściwości dla naszego zdrowia.
Zobaczcie, kto powinien ograniczyć jedzenie ogórków małosolnych >>>
2 z 11

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Osoby chorujące na kamice szczawianowo-wapniową. Sód w nadmiernej ilości wzmaga wydzielanie przez organizm wapnia. Ten z kolei może odkładać się w nerkach.
3 z 11

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Osoby z wrzodami żołądka. Kwas z ogórków może podrażniać błonę śluzową żołądka.
4 z 11

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Osoby z nadciśnieniem. Uznaje się, że kiszonki regulują ciśnienie krwi dzięki acetyloholinie, to należy pamiętać, że zawierają pokaźną ilość soli w postaci sodu