Forteczny system obronny powstał dla wzmocnienia wschodniej granicy Prus. Cała twierdza tworzyła zaś system ponad 200 różnych obiektów. Dowiedzcie się więcej z filmu i sprawdźcie, jakie historyczne eksponaty udało się odnaleźć przy ostatnich remontach tego miejsca.
A co dziś ugotuje nasz mistrz kuchni? Czy będzie to prawdziwa wojskowa kuchnia?

Polędwica duszona z pomidorami, cebulą i fasolą
- Ok. 0,3 kg polędwicy wołowej
- Olej do smażenia
- Cebula
- Pół pomidora
- Papryka wędzona słodka CYKORIA
- 0,3 kg wędzonego boczku
- Ząbek czosnku
- Sól kamienna CYKORIA
- Pieprz kolorowy CYKORIA
- Zioła prowansalskie CYKORIA
- Bazylia CYKORIA
- Łyżka masła
- Passata z bazylią POLSKIE PRZETWORY
- Szklanka wody
- Świeża mięta
- fasola w sosie pomidorowym
- Susz liści pietruszki CYKORIA
- Czosnek granulowany CYKORIA
- Pieprz ziołowy CYKORIA
Partnerem odcinka są:
Polskie Przetwory
Cykoria