1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. Aleksander Knitter
Obecnie mleczarnia, która połączyła się z mleczarnią Spomlek z Radzynia Podlaskiego, jest już w ścisłej czołówce w kraju jeśli chodzi o ilość wytwarzanego sera.
2 z 9

fot. Aleksander Knitter
Najpierw doszło do nawiązania współpracy między OSM w Chojnicach a Spomlekiem z Radzynia. Następnie oba zakłady się połączyły i postawiły na
specjalizację w produkcji serów.
3 z 9

fot. Aleksander Knitter
Dzięki kończącym się inwestycjom w mleczarni będzie przetwarzane nie 120 tys., 300 tys. litrów mleka na dobę, co da 900 ton sera miesięcznie.
4 z 9

fot. Aleksander Knitter
W Chojnicach "powstaje" specjalna solanka, która w Radzyniu jest wykorzystywana już od 30 lat.