Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Stary kredens w Sanoku po Kuchennych rewolucjach [opinie, menu, ceny]

mz
Jak przebiegły Kuchenne rewolucje w Starym kredensie? Zobacz opinie gości, menu oraz ceny.
Jak przebiegły Kuchenne rewolucje w Starym kredensie? Zobacz opinie gości, menu oraz ceny. Karolina Misztal
Restauracja Stary kredens w Sanoku przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Czy rewolucja była udana? Co znalazło się w menu Magdy Gessler? Jakie są ceny w restauracji Stary kredens? Sprawdźcie, jakie opinie o Starym kredensie mają goście.

Kuchenne rewolucje: "Stary kredens" Sanok

Małżeństwo Maria i Piotr, właściciele restauracji "Stary kredens" w Sanoku, nie radzili sobie z prowadzeniem lokalu. Restauracja przynosiła straty, więc właściciele poprosili o pomoc Magdę Gessler. Jak przebiegła rewolucja? Czy znana restauratorka pomogła "Staremu kredensowi"? Najlepiej będą o tym świadczyły opinie gości.

Kuchenne rewolucje: "Stary kredens" Sanok [OPINIE, MENU, CENY, ONLINE]

"Stary kredens" opinie

Jakie opinie o restauracji "Stary kredens" w Sanoku mają klienci? Czy warto odwiedzić "Stary kredens" po "Kuchennych rewolucjach". Prezentujemy wybrane opinie gości restauracji (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):

- Bardzo dobre, uczciwe jedzenie. Spróbowaliśmy barszczu z kołdunami, kremu czosnkowego, golonki i gęsiny z ruskimi pierogami. Wszystko było dobre, bezpretensjonalne i świeże, mięso bardzo dobrej jakości. Golonka jak na pieczoną miała bardzo mięciutką skórę, a rolada z gęsi po prostu rozpływała się w ustach! Jeśli do czegoś miałabym się przyczepić to do buraczków, które moim zdaniem były trochę za mało doprawione. Gratuluję udanego miejsca, do którego z chęcią wrócimy - zachwala Magda.

- Stylowe miejsce, miła i szybka obsługa. Gołąbki ziemniaczane w sosie smaczne, ale cena zdecydowanie za wysoka (25 zł za 2 szt.) nie ukrywajmy, że główne składniki dania czyli kapusta i ziemniaki należą do jednych z najtańszych produktów, wiec skąd taka cena? Latające krewetki według przepisu pani Magdy Gessler pyszne, krewetki odpowiednio przyrządzone - świeże i chrupiące, sos równie pyszny, ale ilość i pozostała część sałatki zepsuły to danie. Na sałacie z marchewką (podejrzewam, że gotowy mix sałat) czego było najwięcej - czułam się jak królik jedząc taką ilość, były jedynie, jak na lekarstwo 4 krewetki, 4 połówki bladych pomidorów koktajlowych (jest lato - mamy sezon na pomidory!) i jedna czarna oliwka pokrojona w plasterki, 2-3 fasolki szparagowe a cena 21 zł myślę, że nie jest odpowiednią ceną za takie proporcje nawet jeśli jest to przepis znanej restauratorki! Zamówiona jagnięcina po bieszczadzku w sosie, z rodzynkami, z leniwymi kluskami i cynamon + warzywa - okazała się przepyszna, mięsko miękkie, rozplywajace sie w ustach, ciekawe połączenie słono-słodkich smaków, które uwielbiam. W takiej cenie (45 zł) oczywiście nie liczyłabym na większą porcję jagnięciny, która jest drogim mięsem, ale 4 kluski leniwe to trochę mało. No i czas na deser również według pani Magdy Gessler czyli grysikowe szaleństwo: kasza manna, kogel-mogel, sos owocowy i bita śmietana - pyszności. I tu nawet wrogowie mlecznych puddingów (po wspomnieniu szkolnych stołówek z dzieciństwa) zmienią swoje nastawienie! Również nie jestem fanką tego typu deserów, ale po tym "szaleństwie" jestem przekonana, że każdy kto spróbuje zmieni zdanie. Deser lekki, pyszny, rozpływający się w ustach. Cena bardzo przystępna, bo za jedyne 9 zl. Polecam. Podsumowując: pyszne jedzenie w wysokich cenach. Czy warto spróbować? - podsumowuje Monika.

- Byliśmy z mężem u państwa w restauracji kolejny raz i okazał się najgorszy. Kaczka , która zawsze była pyszna i wyśmienita okazała gumowa. Dodatkowo po przekrojeniu wypłynęła z niej krew. Porcja mega okrojona. Cztery kluski śląskie na talerzu i zamiast pysznej czerwonej kapusty puree z groszku bez smaku. Ja natomiast chciałam zamówić risotto na białym winie z kurkami - niestety okazało się, że danie zniknęło z menu na koszt penne ze szparagami. Po zamówieniu i skosztowaniu odstawiłam talerz na bok. Bez smaku, jakichkolwiek wyczuwalnych przypraw,jałowe. Obydwa dania wróciły na kuchnię. Proponuje państwu powrót do starego menu, porcji , które były podawane na początku i przede wszystkim smaku. Kiedyś był niezastąpiony i niepowtarzalny, w tej chwili niestety nie zachęca do ponowych odwiedzin - ocenia Agnieszka.

"Stary kredens" menu ceny

Co znalazło się w menu restauracji "Stary kredens" w Sanoku po "Kuchennych rewolucjach"? Jakie danie wprowadziła do menu Magda Gessler? Jakie są ceny w lokalu? Prezentujemy wybrane pozycje z menu "Starego kredensu":

- latające krewetki Magdy Gessler - 21 zł
- gołąbki ziemniaczane - 25 zł
- jagnięcina bieszczadzka - 45 zł
- pierogi ruskie - 15 zł
- golonka w kapuście - 32 zł

Stary Kredens Kuchenne rewolucje online

Jesteś ciekawy, jak przebiegły Kuchenne rewolucje w Starym Kredensie?
Zobacz odcinek w telewizji lub online na player.pl:

Kuchenne rewolucje: "Stary kredens" Sanok online

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska