O ile w Wigilię to nie problem, bo wszystkie potrawy są postne, o tyle w pierwsze i drugie święto Bożego Narodzenia może być kłopot. Zatem: co zjeść, gdy inni kładą na swoje talerze zrazy, schabowe i pieczone kurczaki?
Przeczytaj także:Jak do świąt się przygotować i nie zwariować?
Oto nasza subiektywna lista:
1. Pierogi z zieloną soczewicą
2. Kapusta z grochem
3. Barszcz czerwony
4. Zupa grzybowa
5. Flaczki z boczniaków
6. Pomidory nadziewane ryżem i warzywami
7. Kotlety sojowe w sosie marchewkowym
8. Kutia
9. Pęczak zapiekany z suszonymi pomidorami
10. Bigos ze śliwkami
11. Sałatka makaronowa z warzywami
12. Kapelusiki z grzybów nadziewane farszem cebulowym.
A jakie przepisy wam przychodzą do głowy?