
Nim tradycyjne strzeleckie powidła trafią do słoiczków, są smażone w kotłach kuprowych, co można zobaczyć (a nawet samemu pomieszać) na Święcie Śliwki w Strzelcach Dolnych 4 i 5 września 2021 r. od godz. 12

Nim tradycyjne strzeleckie powidła trafią do słoiczków, są smażone w kotłach kuprowych, co można zobaczyć (a nawet samemu pomieszać drewnianym bocianem) na Święcie Śliwki w Strzelcach Dolnych 4 i 5 września 2021 r. od godz. 12

Gęste, ciemnobrązowe z odcieniem bordowym o lśniącej powierzchni. W smaku - lekko słodkie, kwaskowate, z wyczuwalną delikatną goryczką oraz zapach z lekkim aromatem dymu i pestki. Takie są powidła strzeleckie z Doliny Dolnej Wisły, które już od kilku lat figurują na liście produktów tradycyjnych, prowadzonej przez ministerstwo rolnictwa
