5 z 6
Ostatnim etapem przygotowania syropu jest jego dokładne...
fot. RitaE/Pixabay

Przecedzamy

Ostatnim etapem przygotowania syropu jest jego dokładne przecedzenie przez sitko. Zebrane w nim owoce, warto także przetrzeć łyżeczką, tak aby na pewno nie zmarnować nawet grama cennego soku. Dla pewności warto także przecedzić syrop jeszcze przez gazę, by pozbyć się wszystkich pestek. Wszystko ponownie podgrzewamy, przelewamy do słoiczków i odwracamy denkiem do dołu.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Polecamy

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy