1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. Fotoajola/123RF
Do przygotowania naszej nalewki trzeba mieć 2,5 kg owoców, 1 kg cukru i 2 litry alkoholu 60 proc. - Podstawową zasadą przy sporządzaniu nalewek jest użycie czystego spirytusu rozcieńczonego przegotowaną wodą a nie monopolowej wódki – zaznacza resort rolnictwa. Jak zrobić nalewkę z pigwy krok po kroku? Zobaczcie w naszej galerii.
2 z 9

fot. Pixabay
Owoce pigwowca japońskiego są teraz w pełni dojrzałe i takie są najlepsze do produkcji nalewki.
3 z 9

fot. Agnieszka Romanowicz
Jeśli nie usuniemy pestek z pigwy, nalewka będzie miała intensywniejszą barwę i korzenny smak.
4 z 9

fot. Agnieszka Romanowicz
Usunięcie pestek zajmuje chwilę. Owoce można przekroić na ósemki albo jeszcze drobniejsze kawałki.