9 z 16

fot. Agnieszka Romanowicz
Doprawiamy całość solą, dwiema łyżkami słodkiej papryki i łyżeczką utartego kminku. Podsmażamy przyprawy mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i dusimy całość pod przykryciem na małym ogniu (około kwadransa). Nie dodajemy wody, bo warzywa puszczą soki. Masa musi być zwarta, żeby nie wyciekała z ciasta podczas pieczenia.
10 z 16

fot. Agnieszka Romanowicz
Ciasto do pizzy (na zdjęciu) lub ciasto francuskie kroimy na pięć równych części.
11 z 16

fot. Agnieszka Romanowicz
Farsz mięsny z warzywami zawijamy w ciasto.
12 z 16

fot. Agnieszka Romanowicz
Powstanie pięć długich paluchów, które przekrawamy w połowie przed pieczeniem, ale nie rozsuwamy ich. Rozdzielimy je po upieczeniu.