9 z 16
Doprawiamy całość solą, dwiema łyżkami słodkiej papryki i...
fot. Agnieszka Romanowicz

Doprawiamy całość solą, dwiema łyżkami słodkiej papryki i łyżeczką utartego kminku. Podsmażamy przyprawy mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i dusimy całość pod przykryciem na małym ogniu (około kwadransa). Nie dodajemy wody, bo warzywa puszczą soki. Masa musi być zwarta, żeby nie wyciekała z ciasta podczas pieczenia.

10 z 16
Ciasto do pizzy (na zdjęciu) lub ciasto francuskie kroimy na...
fot. Agnieszka Romanowicz

Ciasto do pizzy (na zdjęciu) lub ciasto francuskie kroimy na pięć równych części.

11 z 16
Farsz mięsny z warzywami zawijamy w ciasto.
fot. Agnieszka Romanowicz

Farsz mięsny z warzywami zawijamy w ciasto.

12 z 16
Powstanie pięć długich paluchów, które przekrawamy w połowie...
fot. Agnieszka Romanowicz

Powstanie pięć długich paluchów, które przekrawamy w połowie przed pieczeniem, ale nie rozsuwamy ich. Rozdzielimy je po upieczeniu.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Narkotyki w paczce z owocami i słodyczami. Sprawę bada prokuratura w Świeciu

Narkotyki w paczce z owocami i słodyczami. Sprawę bada prokuratura w Świeciu

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Moda w uzdrowiskach. Takie ubrania kupisz w Ciechocinku i Inowrocławiu

Moda w uzdrowiskach. Takie ubrania kupisz w Ciechocinku i Inowrocławiu

Zobacz również

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Kiszona kapusta - przy tych chorobach może zaszkodzić. Oni nie powinni jej jeść

Kiszona kapusta - przy tych chorobach może zaszkodzić. Oni nie powinni jej jeść