9 z 16
Doprawiamy całość solą, dwiema łyżkami słodkiej papryki i...
fot. Agnieszka Romanowicz

Doprawiamy całość solą, dwiema łyżkami słodkiej papryki i łyżeczką utartego kminku. Podsmażamy przyprawy mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i dusimy całość pod przykryciem na małym ogniu (około kwadransa). Nie dodajemy wody, bo warzywa puszczą soki. Masa musi być zwarta, żeby nie wyciekała z ciasta podczas pieczenia.

10 z 16
Ciasto do pizzy (na zdjęciu) lub ciasto francuskie kroimy na...
fot. Agnieszka Romanowicz

Ciasto do pizzy (na zdjęciu) lub ciasto francuskie kroimy na pięć równych części.

11 z 16
Farsz mięsny z warzywami zawijamy w ciasto.
fot. Agnieszka Romanowicz

Farsz mięsny z warzywami zawijamy w ciasto.

12 z 16
Powstanie pięć długich paluchów, które przekrawamy w połowie...
fot. Agnieszka Romanowicz

Powstanie pięć długich paluchów, które przekrawamy w połowie przed pieczeniem, ale nie rozsuwamy ich. Rozdzielimy je po upieczeniu.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Wojewódzkie obchody Dnia Strażaka 2025 w Chełmnie. Wręczono wyróżnienia i awanse

Wojewódzkie obchody Dnia Strażaka 2025 w Chełmnie. Wręczono wyróżnienia i awanse

Red. Stanisław Kaszyński podzieli się wrażeniami z pobytu w Chinach. Zdjęcia

Red. Stanisław Kaszyński podzieli się wrażeniami z pobytu w Chinach. Zdjęcia

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna

Zobacz również

W Pturku oficjalnie otwarto przebudowany odcinek drogi wojewódzkiej nr 251

W Pturku oficjalnie otwarto przebudowany odcinek drogi wojewódzkiej nr 251

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna