Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mąka pszenna - jeśli biszkopt ma być puszysty, mąkę należy...
fot. pixabay.com

Tak możesz upiec biszkopt idealny - puszysty i wilgotny. Zobacz wskazówki i rady, by biszkopt się udał i nie opadł

Mąka pszenna - jeśli biszkopt ma być puszysty, mąkę należy koniecznie przesiać (przesianie mąki powoduje jej napowietrzenie). Jeżeli natomiast ma być bardziej zbity, np. pod ciężkie kremy czy figurki, nie przesiewamy mąki.

Mąka ziemniaczana - jeśli dodasz jej zbyt dużo, biszkopt będzie zbyt kruchy – trudno będzie go kroić, przekładać i tynkować.

Zobacz również

TMiBZK podsumowało miniony aktywny rok. Zarząd jednogłośnie z absolutorium!

TMiBZK podsumowało miniony aktywny rok. Zarząd jednogłośnie z absolutorium!

Posprzątali śmieci z przeszłości, sprzed... 21 lat!

Posprzątali śmieci z przeszłości, sprzed... 21 lat!

Polecamy

Znany termin i nowy format turnieju Billie Jean King Cup Finals! Wkrótce losowanie

Znany termin i nowy format turnieju Billie Jean King Cup Finals! Wkrótce losowanie

Rewolucja w umowach cywilnoprawnych. Ci pracownicy zarobią mniej niż mają teraz!

Rewolucja w umowach cywilnoprawnych. Ci pracownicy zarobią mniej niż mają teraz!

Ma 78 lat i pokazała się bez stanika i bluzki! Fani diwy zachwyceni

Ma 78 lat i pokazała się bez stanika i bluzki! Fani diwy zachwyceni