Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tak możesz upiec biszkopt idealny - puszysty i wilgotny. Zobacz wskazówki i rady, by biszkopt się udał i nie opadł

Agnieszka Kasperek
Agnieszka Kasperek
Teoretycznie biszkopt to proste ciasto. Nie wymaga specjalnych umiejętności, składników jest tylko kilka, a przygotowanie i pieczenie nie zajmuje dużo czasu. A jednak nie tak łatwo znaleźć dobry przepis na biszkopt. Bywa też, że robimy wszystko zgodnie z przepisem, a i tak biszkopt nie wyjdzie - albo nie wyrośnie, albo opadnie już po upieczeniu, albo jest za suchy. Jak zatem upiec biszkopt idealny? Oto przydatne porady i wskazówki, jak zrobić idealny biszkopt >>
Teoretycznie biszkopt to proste ciasto. Nie wymaga specjalnych umiejętności, składników jest tylko kilka, a przygotowanie i pieczenie nie zajmuje dużo czasu. A jednak nie tak łatwo znaleźć dobry przepis na biszkopt. Bywa też, że robimy wszystko zgodnie z przepisem, a i tak biszkopt nie wyjdzie - albo nie wyrośnie, albo opadnie już po upieczeniu, albo jest za suchy. Jak zatem upiec biszkopt idealny? Oto przydatne porady i wskazówki, jak zrobić idealny biszkopt >>unsplash.com
Puszysty, wysoki i wilgotny biszkopt to podstawa dobrego tortu. Biszkopt to dość proste w przygotowaniu ciasto, bez wyszukanych składników, a jednak bywa, że nie wychodzi. Jak zatem upiec biszkopt idealny? Mamy dla ciebie garść przydatnych porad i wskazówek, jak zrobić idealny biszkopt, który zawsze się uda.

Biszkopt - jak upiec, by się udał i nie opadł?

Biszkopt jest wykorzystywany jako baza w wielu ciastach: tortach, z kremami, lekkich ciastach z owocami i galaretką, babeczkach.

Teoretycznie biszkopt to najprostsze ciasto świata. Nie wymaga specjalnych umiejętności, składników jest tylko kilka, a przygotowanie i upieczenie nie zajmuje dużo czasu. A jednak nie tak łatwo znaleźć dobry przepis na biszkopt.

Bywa też, że robimy wszystko zgodnie z przepisem, a i tak biszkopt nie wyjdzie - albo nie wyrośnie, albo opadnie już po upieczeniu, albo jest za suchy. Na to ostatnie jeszcze można coś zaradzić - można nasączyć blaty sporą ilością ponczu, choć taki zbyt przesuszony biszkopt nie smakuje już tak dobrze, jak powinien.

Podstawowe składniki biszkoptu to:

  • jajka,
  • mąka,
  • cukier.

Tak możesz upiec biszkopt idealny - zobacz nowy przepis

Co zatem zrobić, aby za każdym razem biszkopt się udał? Oto kilka przydatnych porad i wskazówek. Znajdziesz tu także sprawdzony przepis na puszysty, ale zarazem wilgotny biszkopt, który będzie idealnym fundamentem tortu i innych ciast. ]Zobacz, jak upiec idealny biszkopt - szczegóły w poniższej galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska