MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie bigosu to proces, który trwa wiele godzin....
fot. Anna Kaczmarz

Tak można uratować przypalony bigos. Oto skuteczne triki, by pozbyć się smaku spalenizny z bigosu

Jak długo gotować bigos?

Gotowanie bigosu to proces, który trwa wiele godzin. Tradycyjny bigos najlepiej gotować kilka dni, uważając, by go nie przypalić. Przepisy na bigos mówią, by dusić go na małym ogniu przez przez 3 do 5 dni po 2-3 godziny dziennie, mieszając co pół godziny. W tym czasie moc palnika powinna być jak najmniejsza - nie tylko dlatego, by uniknąć przypalenia, ale również po to, by smak mięs i przypraw stopniowo się uwalniał i przenikał.

Zobacz również

Ponad 36 tysięcy ludzi na derbach Trójmiasta! Byliście na meczu Lechii z Arką?

Ponad 36 tysięcy ludzi na derbach Trójmiasta! Byliście na meczu Lechii z Arką?

Ponad 36 tysięcy ludzi na derbach Trójmiasta! Byliście na meczu Lechii z Arką?

Ponad 36 tysięcy ludzi na derbach Trójmiasta! Byliście na meczu Lechii z Arką?

Polecamy

Żylistek to zapomniany krzew, który pięknie kwitnie. Zechcesz mieć go u siebie!

Żylistek to zapomniany krzew, który pięknie kwitnie. Zechcesz mieć go u siebie!

Mały balkon może być wyjątkowy! Super pomysły, jak wykorzystać latem balkon w bloku

Mały balkon może być wyjątkowy! Super pomysły, jak wykorzystać latem balkon w bloku

To były łowy dla tucholskich policjantów! Ponad pół setki kierowców pędziło za szybko

To były łowy dla tucholskich policjantów! Ponad pół setki kierowców pędziło za szybko