
Sos do burgera to obowiązkowy element, który podkreśli smak mięsa, lekko "nawilży" chrupiącą sałatę i idealnie współgra z bułką.
To właśnie sos jest kluczowy w tworzeniu domowego Big Maca, choć nie można zapominać też o składnikach kanapki. Zobacz przepis krok po kroku - szczegóły na kolejnych slajdach naszej galerii.

Domowy Big Mac - potrzebne składniki część 1
- 200 g mielonego mięsa wołowego
- 1,5 bułki do hamburgerów
- 2 plastry sera amerykańskiego
- Sałata lodowa posiekana
- 2 ogórki kiszone
- Cebula

Domowy Big Mac - potrzebne składniki część 2
- Szklanka majonezu
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 1 łyżeczka granulowanej cebuli
- 1 łyżeczka musztardy
- 0,5 łyżeczki białego pieprzu
- sól
pieprz

Domowy Big Mac - krok 1
Z mięsa uformuj dwa burgery. Uwaga - powinny mieć grubość jednego palca.