
Tak przez ostatnie 10 lat podrożały: wołowina, schab, kurczak i szynka
Podajemy średnie, regionalne ceny mięs z lat 2010 - 2020.
Sprawdziliśmy ceny najpopularniejszych mięs: wołowego bez kości, schabu, kurcząt i szynki. Podał nam je nam Urząd Statystycznego w Bydgoszczy.
Po odpowiedzi zapraszamy na następne slajdy >>>

W 2010 roku mięso wołowe bez kości (z udźca) kosztowało 30,54 zł za kg, mięso wieprzowe bez kości (schab środkowy) - 13,14 zł/kg, Kurczęta patroszone - 5,57 zł/g, szynka wieprzowa gotowana - 22,49 zł/kg.

W 2011 roku mięso wołowe bez kości (z udźca) kosztowało 35,50 zł za kg, mięso wieprzowe bez kości (schab środkowy) - 14,81 zł/kg, Kurczęta patroszone - 6,73 zł/g, szynka wieprzowa gotowana - 23,09 zł/kg.

W 2012 roku mięso wołowe bez kości (z udźca) kosztowało 37,38 zł za kg, mięso wieprzowe bez kości (schab środkowy) - 15,48 zł/kg, Kurczęta patroszone - 6,99 zł/kg, szynka wieprzowa gotowana - 24,27 zł/kg.