1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Żeby jedzenie świątecznego karpia było wyłącznie...
fot. Obraz Alexa z Pixabay

Żeby jedzenie świątecznego karpia było wyłącznie przyjemnością dla kubków smakowych, bez problemów z usuwaniem ości, podajemy instrukcję filetowania karpia udostępnioną naszych Czytelnikom przez Towarzystwo Promocji Ryb.

Zobaczcie jakie to proste - instrukcja krok po kroku na kolejnych slajdach naszej galerii >>>

2 z 8
Karpia pozbawionego wnętrzności i łusek, trzeba naciąć tuż...
fot. Towarzystwo Promocji Ryb

Karpia pozbawionego wnętrzności i łusek, trzeba naciąć tuż za skrzelami, od grzbietu do brzucha

3 z 8
Natnij mięso wzdłuż grzbietu, tuż przy płetwie grzbietowej
fot. Towarzystwo Promocji Ryb

Natnij mięso wzdłuż grzbietu, tuż przy płetwie grzbietowej

4 z 8
Złap za górną krawędź płata i odchyl ją. Powoli nacinaj...
fot. Towarzystwo Promocji Ryb

Złap za górną krawędź płata i odchyl ją. Powoli nacinaj mięso, zaczynając od przodu w kierunku ogona. Nóż prowadź coraz niżej, aż do kręgosłupa

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Świetny koncert na finał Grudziądzkiej Wiosny Teatralnej 2025. Który spektakl wygrał?

Świetny koncert na finał Grudziądzkiej Wiosny Teatralnej 2025. Który spektakl wygrał?

Takie kary dostaniemy jeśli nie złożymy zeznania podatkowego w terminie

Takie kary dostaniemy jeśli nie złożymy zeznania podatkowego w terminie

Tak było podczas XIII Niebieskiego Biegu Świadomości w Inowrocławiu. Zdjęcia

Tak było podczas XIII Niebieskiego Biegu Świadomości w Inowrocławiu. Zdjęcia

Zobacz również

Tak było na "Wielkim Sprzątaniu Noteci" z harcerzami z ZHR w Inowrocławiu. Zdjęcia

Tak było na "Wielkim Sprzątaniu Noteci" z harcerzami z ZHR w Inowrocławiu. Zdjęcia

Fryzjer z  Ciechocinka dołącza do elity stylistów Eurowizji. Spełnienie marzeń

Fryzjer z Ciechocinka dołącza do elity stylistów Eurowizji. Spełnienie marzeń