
Wykorzystanie mięsa z rosołu
W prosty sposób możesz wykorzystać kurczaka z rosołu do stworzenia wielu pysznych dań. Szczegóły na kolejnych slajdach.

Farsz z mięsa rosołowego
Kurczak z rosołu może szybko zmienić się w nadzienie do pierożków, krokietów, czy pasztecików, a także przekąski z francuskiego ciasta. Jako, że mięso jest już ugotowane to takie danie można gotować lub piec o wiele krócej.

Kotlety z gotowanego mięsa
Mięso rosołowe można spożytkować podczas robienia kotletów. Najlepiej jest je drobno posiekać lub zblendować, a następnie przyrządzić jak standardowe mielone – obtoczone w jajku i bułce tartej, a następnie usmażone. Warto dodać czerwonej papryki, czosnku mielonego lub innej wyrazistej przyprawy, by danie było bardziej aromatyczne.

Potrawka z kurczaka
Do przygotowania potrawki możemy wykorzystać kurczaka, jak i sam rosół. Na patelni przygotowujemy zasmażkę. Następnie dolewamy rosołu (może być też woda) i dodajemy trochę mleka lub gęstej śmietany, a na końcu mięso. Do potrawki możemy dorzucić też cebulki, groszku z marchewką czy czosnku.