
Pasta śniadaniowa z kurczaka
Pasta na kanapki z mięsa rosołowego sprawi, że śniadanie będzie bardzo pożywne i sycące. Do kurczaka wystarczy dodać ugotowane jajko lub gęsty jogurt naturalny i całość dokładnie zblendować. Warto dodać do masy ketchup, majonez, musztardę, czy różne przyprawy do smaku.

Galat z mięsa rosołowego
Galat to kolejna opcja na wykorzystanie mięsa, warzyw oraz rosołu. Kurczaka i włoszczyznę dzielimy na mniejsze kawałki i przekładamy do małych miseczek lub kokilek. Następnie całość zalewamy rosołem z dodatkiem żelatyny. Galat to efektowna przekąska na zimno, idealna na imprezy.

Pieczony mięsny pasztet
Pieczony pasztet to patent na wykorzystanie zarówno mięsa, jak i warzyw z rosołu. Dzięki temu nic się nie zmarnuje! Do kurczaka i włoszczyzny należy dodać roztrzepane jajko oraz bułkę tartą, a potem całość upiec w keksówce – zajmuje to ok. godziny przy temperaturze 180 stopni).