
Eksport cukru i wyrobów cukierniczych odbywa się m.in. do Niemiec, Wielkie jBrytanii, Francji, stanów Zjednoczonych, Nidernandów, Rumunii, Belgii i Federacji Rysyjskiej.

Ważnymi odbiorcami polskich artykułów rolno-spożywczych były w 2021 roku także:
- Niderlandy (2,2 mld EUR, wzrost o 16%; eksport głównie mięsa drobiowego, papierosów, ziarna kukurydzy, soków owocowych i warzywnych, wyrobów czekoladowych oraz mięsa wołowego),
- Francja (2,1 mld EUR, wzrost o 16%; wywóz przede wszystkim mięsa drobiowego, przetworów mięsnych, wyrobów czekoladowych, karmy dla zwierząt, wyrobów piekarniczych oraz mięsa wołowego) i
- Włochy (1,9 mld EUR, wzrost o 10%; wywóz papierosów, mięsa wołowego, przetworów rybnych oraz karmy dla zwierząt stanowił blisko 50% wartości eksportu),
- Czechy (1,6 mld EUR, wzrost o 5%; eksport przede wszystkim mięsa drobiowego, wyrobów piekarniczych oraz serów i twarogów.

Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi