1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. archiwum Polska Press/Pixabay
Tłusty czwartek bez faworków? W wielu domach trudno to sobie wyobrazić. Podajemy sprawdzony przepis na chruściki. Faworki są prostymi w przygotowaniu ciastkami smażonymi na tłuszczu.
Dokładny przepis krok po kroku znajdą Państwo na kolejnych slajdach naszej galerii.
2 z 9

fot. archiwum Polska Press/Pixabay
Składniki potrzebne do zrobienia faworków:
- 1,5 szklanki mąki
- 4 łyżki masła
- szczypta soli
-3 łyżki cukru pudru
- 5 żółtek
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- łyżka spirytusu/octu
tłuszcz do smażenia
3 z 9

fot. archiwum Polska Press/Pixabay
Na początku masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodając żółtka, śmietanę i ocet.
4 z 9

fot. archiwum Polska Press/Pixabay
Gdy te składniki połączą się, dodajemy po łyżce mąki.