1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Rosół to klasyka wśród polskich zup. Pyszny i pełen...
fot. pixabay

Rosół to klasyka wśród polskich zup. Pyszny i pełen wartościowych składników odżywczych wywar pozwala zasycić głód oraz działa wzmacniająco na układ odpornościowy. Aby przygotować go odpowiednio, tak jak robiły to nasze babcie, należy wystrzegać się kilku pułapek. Prezentujemy listę błędów, które najczęściej popełniamy podczas gotowania rosołu. Szczegóły już teraz w naszej galerii.

2 z 11
Używanie nieświeżych lub niskiej jakości warzyw...
fot. pixabay

Używanie nieświeżych lub niskiej jakości warzyw

Rosół nie tylko straci na smaku, ale także może spowodować wzdęcia i uczucie ciężkości.

3 z 11
Zbyt chude mięso...
fot. pixabay

Zbyt chude mięso

Tradycyjny polski rosół jest zupą tłustą - tylko wtedy zachowuje swój smak i właściwości. Pamiętaj, aby kawałki mięsa były dość tłuste.

4 z 11
Mięso bez kości...
fot. pixabay

Mięso bez kości

Kości podczas gotowania dodają dodatkowych walorów smaków rosołowi. Nie rezygnuj z nich.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Festiwal Muzyka Wisły 2025 w Nieszawie. Tłumy widzów, gwiazdy na scenie. Zdjęcia

Festiwal Muzyka Wisły 2025 w Nieszawie. Tłumy widzów, gwiazdy na scenie. Zdjęcia

II Ogólnopolski Festiwal Chóralny "O Złotą Kulę Atlasa" w Pałacu Lubostroń

II Ogólnopolski Festiwal Chóralny "O Złotą Kulę Atlasa" w Pałacu Lubostroń

Kibice dopisali, wiatr przeszkodził. Trwają zawody motorowodne 2025 w Żninie

Kibice dopisali, wiatr przeszkodził. Trwają zawody motorowodne 2025 w Żninie

Zobacz również

II Ogólnopolski Festiwal Chóralny "O Złotą Kulę Atlasa" w Pałacu Lubostroń

II Ogólnopolski Festiwal Chóralny "O Złotą Kulę Atlasa" w Pałacu Lubostroń

Kibice dopisali, wiatr przeszkodził. Trwają zawody motorowodne 2025 w Żninie

Kibice dopisali, wiatr przeszkodził. Trwają zawody motorowodne 2025 w Żninie