5 z 11
Wrzucanie mięsa do wrzątku...
fot. pixabay

Wrzucanie mięsa do wrzątku

Smak i aromat mięsa uwalnia się podczas powolnego gotowania. Wrzuć więc je do jeszcze zimnej wody, pod żadnym pozorem nie czekaj aż woda się zagotuje.

6 z 11
Zbyt krótkie gotowanie w wysokiej temperaturze...
fot. pixabay

Zbyt krótkie gotowanie w wysokiej temperaturze

Rosół gotuj 3-4 godziny na średnim ogniu. Nie przyspieszaj tego procesu, ponieważ w krótkim czasie składniki nie uwolnią pełni smaku

7 z 11
Zamrożone mięso...
fot. pixabay

Zamrożone mięso

Rosół najlepiej smakuje na świeżym mięsie. Jeżeli już robisz go na zamrożonym, dopilnuj aby proces rozmrażania był bezpieczny - tj. w chłodnej temperaturze, najlepiej w lodówce, aby nie dopuścić do rozwoju groźnych bakterii.

8 z 11
Dodawanie przypraw zbyt wcześnie lub zbyt późno...
fot. pixabay

Dodawanie przypraw zbyt wcześnie lub zbyt późno

Ziele angielskie i liście laurowe dodaj na początku gotowania, aby nadały wywarowi właściwego aromatu. Świeżo mielony pieprz, sól oraz majeranek i lubczyk dodaj pod koniec gotowania, ponieważ jeżeli będą zbyt długo przebywać w wysokiej temperaturze mogą stracić swój smak i właściwości.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia

Zobacz również

Szok! Nie żyje Tomasz "Papaj" Lech, grudziądzki kulturysta i strongman

Szok! Nie żyje Tomasz "Papaj" Lech, grudziądzki kulturysta i strongman

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!