9 z 12
OGÓRKI KISZONE WARTO... PODSMAŻYĆ!...
fot. pixabay.com

OGÓRKI KISZONE WARTO... PODSMAŻYĆ!
Bazą zupy ogórkowej są ukiszone ogórki, dzięki którym zupa ma swój charakterystyczny, kwaskowy smak. W niektórych regionach Polski sposobem na idealną ogórkową jest… podsmażenie ogórków! Tak samo jak wiele osób podsmaża cebulę przed dodaniem jej do zupy.

10 z 12
ZA DUŻO WODY TO BŁĄD...
fot. pixabay.com

ZA DUŻO WODY TO BŁĄD
Aby zachować jak najwięcej składników odżywczych wewnątrz warzyw, należy je gotować w możliwie najmniejszej ilości wody. Podczas gotowania do wody trafiają najcenniejsze minerały i witaminy, dlatego warto, aby cały wywar został później w pełni wykorzystany.

11 z 12
ZUPĘ NAJLEPIEJ GOTOWAĆ POD PRZYKRYCIEM...
fot. pixabay.com

ZUPĘ NAJLEPIEJ GOTOWAĆ POD PRZYKRYCIEM
Aby zachować jak najwięcej składników odżywczych wewnątrz warzyw, należy je gotować pod przykryciem. Najzdrowsze są warzywa gotowane na parze, dlatego właśnie podczas gotowania zupy ważne jest, aby przykrywać garnek pokrywką.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Finał Miss Województwa Kujawsko-Pomorskiego 2025. Poznaliśmy rozstrzygnięcia

Finał Miss Województwa Kujawsko-Pomorskiego 2025. Poznaliśmy rozstrzygnięcia

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Tak było podczas imprezy "Goplanie dla Autyzmu" w Kruszwicy

Polecamy

Finał Miss Województwa Kujawsko-Pomorskiego 2025. Poznaliśmy rozstrzygnięcia

Finał Miss Województwa Kujawsko-Pomorskiego 2025. Poznaliśmy rozstrzygnięcia

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Podlej tym grządki, a fasolka szparagowa obrodzi. Dzięki temu strączków będzie w bród

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!