1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Herbata to napój, który zyskuje szczególnie jesienią i zimą. Mało kto wyobraża sobie długie jesienne wieczory bez gorącego napoju. Jak się okazuje, parzenie herbaty nie jest takie proste, jakby się nam wydawało. Nie wystarczy wrzucić herbatę i zalać wrzątkiem. Zobaczcie, jakie błędy najczęściej popełniamy przy robieniu tego napoju.
Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 10

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Zbyt wysoka temperatura wody
Czarną i czerwoną herbatę zalewamy wrzątkiem, ale herbatkę białą czy zielona zalewamy temperaturą niższą około 80 stopni.
3 z 10

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Czas parzenia
Herbatę czarną parzymy około 5 minut, ale białą już tylko 3 minuty! Musimy o tym pamiętać.
4 z 10

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Jakość wody
Jak się okazuje, ma duże znaczenie. Warto, aby użyć takiej filtrowanej.