1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Zima to szczególny czas: niskie temperatury, opady deszczu, wzmożona aktywność wirusów, krótkie dni. To wszystko nie wpływa dobrze na nasze organizmy. Dlatego musimy mu nieco pomóc. W okresie jesienno-zimowym nasza dieta powinna być wzbogacona o produkty rozgrzewające. Sprawdzamy, jakie przyprawy powinny w tym szczególnym czasie znaleźć się w naszych potrawach.
Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Imbir
Jedna z najważniejszy przypraw zimą. Dodawana zarówno do herbaty jak i potraw.
3 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Cynamon
Kolejna przyprawa, po która chętnie sięgamy w okresie jesienno-zimowym. Ma działanie rozgrzewające.
4 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Goździki
Kolejna z rozgrzewających przypraw. Chętnie dodawana do popularnego zimą grzańca.