MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przez za grubo zmieloną kawę woda przepływa i nie wydobywa z...
fot. Pixabay.com

Takie są najczęstsze błędy przy parzeniu kawy. Przez to kawa traci smak i swoje właściwości

Odpowiedni stopień zmielenia ziaren

Przez za grubo zmieloną kawę woda przepływa i nie wydobywa z niej całości aromatu. Zaś przy zbyt drobno zmielonej kawie, woda nie może przecisnąć się przez kawowe drobiny i przepala kawę – napój staje się kwaśny i gorzki.

Zobacz również

Kraków Kings nie do zatrzymania. Piąte zwycięstwo lidera

Kraków Kings nie do zatrzymania. Piąte zwycięstwo lidera

Horoskop na poniedziałek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na poniedziałek dla wszystkich znaków zodiaku

Polecamy

Niebezpieczna pamiątka z czasów II wojny światowej na polu pod Inowrocławiem

Niebezpieczna pamiątka z czasów II wojny światowej na polu pod Inowrocławiem

To już oficjalne – wiemy, kiedy pojawi się GTA 6

NOWE FAKTY
To już oficjalne – wiemy, kiedy pojawi się GTA 6

Kolejne górskie wyzwanie w ORLEN Wyścigu Narodów. Dziś pod Szczyrbskie Jezioro

Kolejne górskie wyzwanie w ORLEN Wyścigu Narodów. Dziś pod Szczyrbskie Jezioro