1 z 13
Przewijaj galerię w dół
Sok z brzozy zwany jest przez niektórych eliksirem życia, bo...
fot. Pixabay

Sok z brzozy zwany jest przez niektórych eliksirem życia, bo jego właściwości mają niesamowite zastosowanie dla naszego organizmu. Napój ten jest bogaty w wiele witamin i minerałów, które pozytywnie wpływają na nasz organizm.

Sprawdź, jakie są właściwości soku z brzozy, na co pomaga i kto powinien dołączyć go do swojej diety. Szczegóły na kolejnych stronach ----->

2 z 13
Sok z brzozy to płyn o niskiej kaloryczności i słodkawym...
fot. Pixabay

Sok z brzozy to płyn o niskiej kaloryczności i słodkawym smaku. Można go pozyskać samodzielnie i istnieją na to różne metody. Napój ten dostępny jest także w aptekach, a także sklepach ze zdrową żywnością oraz sklepach zielarskich. Jak się okazuje, sok z brzozy ma bardzo korzystny dla zdrowia skład.

3 z 13
W skład soku z brzozy zalicza się:...
fot. Pixabay

W skład soku z brzozy zalicza się:
- wodę, która stanowi 95% składu
- witaminy i minerały, które stanowią pozostałe 5% składu i są ważne w codziennym funkcjonowaniu organizmu.

4 z 13
Otrzymany sok z brzozy zawiera mnóstwo witamin i minerałów....
fot. Pixabay

Otrzymany sok z brzozy zawiera mnóstwo witamin i minerałów. Zalicza się do nich m.in. witaminy z grupy B i C, potas, fosfor, magnez, cynk, żelazo, a także polifenole roślinne, aminokwasy i kwas foliowy.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

Zobacz również

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"