1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Imbir popularny w kuchni azjatyckiej, jest również lubiany przez Polaków. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym chętnie po niego sięgamy. Idealnie sprawdza się jako dodatek do zup czy herbaty. Ma wiele właściwości leczniczych, które warto wykorzystać. Zobaczcie, kto i dlaczego powinien jeść imbir.
Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Imbir korzystnie wpływa na proces trawienia – pobudza wytwarzanie śliny oraz soków żołądkowych, a także żółci.
3 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Imbir ma działanie przeciwzapalne
4 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Imbir wpływa niwelująco na wzdęcia, zmniejsza mdłości, wymioty oraz wzmaga apetyt