https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Takie są skutki jedzenia imbiru. Oto dlaczego jest on tak ważny w naszej diecie

Justyna Trawczyńska
Opracowanie:
Imbir popularny w kuchni azjatyckiej, jest również lubiany przez Polaków. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym chętnie po niego sięgamy. Idealnie sprawdza się jako dodatek do zup czy herbaty. Ma wiele właściwości leczniczych, które warto wykorzystać. Zobaczcie, kto i dlaczego powinien jeść imbir. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
Imbir popularny w kuchni azjatyckiej, jest również lubiany przez Polaków. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym chętnie po niego sięgamy. Idealnie sprawdza się jako dodatek do zup czy herbaty. Ma wiele właściwości leczniczych, które warto wykorzystać. Zobaczcie, kto i dlaczego powinien jeść imbir. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>> pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Imbir popularny w kuchni azjatyckiej, jest również lubiany przez Polaków. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym chętnie po niego sięgamy. Idealnie sprawdza się jako dodatek do zup czy herbaty. Ma wiele właściwości leczniczych, które warto wykorzystać. Zobaczcie, kto i dlaczego powinien jeść imbir.

Imbir zawiera węglowodany, witaminy C, B1 i B2, witaminę E, A i K, kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak wapń, fosfor, żelazo i potas.

Imbir stosowany jest na przeziębienie, na odchudzanie, na gardło i kaszel. Na jego bazie tworzy się syropy, napoje, olejki.

Takie są skutki jedzenia imbiru - lista

Jako środek wspomagający leczenie imbir stosowany jest w przypadku takich dolegliwości, jak: zapalenie płuc, opuchlizna, wymioty i nudności, problemy z koncentracją, problemy z krążeniem, nieświeży oddech, zapalenie oskrzeli, migrenowe bóle głowy, choroba lokomocyjna. Zobaczcie w poniższej galerii, co dzieje się z naszym organizmem, kiedy spożywamy imbir.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska