
Jajka na miękko zapobiegają anemii
Jajka są bogate w witaminę D oraz zawierają żelazo. Regularne spożywanie jajek pomaga zapobiec anemii.
Czytaj dalej ▶

Jajka na miękko budują odporność
Dzięki wysokiej zawartości białka, jajka wspierają układ immunologiczny, zapobiegają rozwojowi wirusów i bakterii.
Czytaj dalej ▶

Jajka na miękko - tak działają na organizm
Najzdrowszy sposób na jajka to jajka gotowane na miękko. Jajka zawierają wiele witamin, są łatwostrawne. Zdrowa osoba może bez uszczerbku na zdrowiu zjeść nawet 2-3 jajka dziennie. Jajka na miękko są nie tylko zdrowe, ale także smaczne. Można je zjeść łyżeczką prosto ze skorupki, można je wykorzystać jako dodatek do sałaty, położyć na kanapkę. Świetnie skomponuje się z tostem i awokado.
Jakie właściwości mają jajka na miękko? Zobacz ▶

Jajka na miękko działają antystarzeniowo
Luteina, karotenoidy oraz zeaksantyna zawarte w jajkach wspomagają regenerację tkanek i przeciwdziałają starzeniu.