1 z 15
Przewijaj galerię w dół
Por to jedno z warzyw które głównie kojarzy nam się z...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Por to jedno z warzyw które głównie kojarzy nam się z rosołem. W ostatnich latach na szczęście por zyskał wielu sympatyków, którzy znajdują zastosowanie dla tego smacznego warzywa. A możliwości jest masa. Zobaczcie sami.

Listę plusów jedzenia porów znajdziecie na kolejnych zdjęciach >>>

2 z 15
Por to także źródło błonnika, ale i kwasu foliowego oraz...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Por to także źródło błonnika, ale i kwasu foliowego oraz antyoksydantów, które zwalczają wolne rodniki.

3 z 15
Ze względu na związki w nim zawarte, por sprzyja...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Ze względu na związki w nim zawarte, por sprzyja zmniejszaniu stanom zapalnym w chorobach takich jak cukrzyca typu 2 oraz stany zapalne górnych dróg oddechowych.

4 z 15
Por nie tylko ma wyrazisty smak, ale i wykazuje właściwości...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Por nie tylko ma wyrazisty smak, ale i wykazuje właściwości bakteriobójcze.

Pozostało jeszcze 10 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta grupa emerytów wypadła teraz z programu emerytur bez podatku. Mamy wyliczenia

Ta grupa emerytów wypadła teraz z programu emerytur bez podatku. Mamy wyliczenia

80-lecie OSP Kamieniec w gminie Koneck. Zdjęcia, wideo

80-lecie OSP Kamieniec w gminie Koneck. Zdjęcia, wideo

Nieszawa wspominała wybitnego oficera marynarki Heliodora Laskowskiego

Nieszawa wspominała wybitnego oficera marynarki Heliodora Laskowskiego

Zobacz również

Ta grupa emerytów wypadła teraz z programu emerytur bez podatku. Mamy wyliczenia

Ta grupa emerytów wypadła teraz z programu emerytur bez podatku. Mamy wyliczenia

Były emocje, była walka i mistrz wreszcie pokonany! Co tam się działo - mamy zdjęcia

Były emocje, była walka i mistrz wreszcie pokonany! Co tam się działo - mamy zdjęcia