1 z 15
Przewijaj galerię w dół
Por to jedno z warzyw które głównie kojarzy nam się z...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Por to jedno z warzyw które głównie kojarzy nam się z rosołem. W ostatnich latach na szczęście por zyskał wielu sympatyków, którzy znajdują zastosowanie dla tego smacznego warzywa. A możliwości jest masa. Zobaczcie sami.

Listę plusów jedzenia porów znajdziecie na kolejnych zdjęciach >>>

2 z 15
Por to także źródło błonnika, ale i kwasu foliowego oraz...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Por to także źródło błonnika, ale i kwasu foliowego oraz antyoksydantów, które zwalczają wolne rodniki.

3 z 15
Ze względu na związki w nim zawarte, por sprzyja...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Ze względu na związki w nim zawarte, por sprzyja zmniejszaniu stanom zapalnym w chorobach takich jak cukrzyca typu 2 oraz stany zapalne górnych dróg oddechowych.

4 z 15
Por nie tylko ma wyrazisty smak, ale i wykazuje właściwości...
fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Por nie tylko ma wyrazisty smak, ale i wykazuje właściwości bakteriobójcze.

Pozostało jeszcze 10 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Fryzjer z  Ciechocinka dołącza do elity stylistów Eurowizji. Spełnienie marzeń

Fryzjer z Ciechocinka dołącza do elity stylistów Eurowizji. Spełnienie marzeń

Bydgoskie Klasyki rozpoczęły sezon w Pałacu Lubostroń. Zdjęcia

Bydgoskie Klasyki rozpoczęły sezon w Pałacu Lubostroń. Zdjęcia

Najlepsi z najlepszych. Zobacz, jak rywalizowali strażacy-ratownicy w Bydgoszczy!

Najlepsi z najlepszych. Zobacz, jak rywalizowali strażacy-ratownicy w Bydgoszczy!

Zobacz również

Tak było podczas XIII Niebieskiego Biegu Świadomości w Inowrocławiu. Zdjęcia

Tak było podczas XIII Niebieskiego Biegu Świadomości w Inowrocławiu. Zdjęcia

Bydgoskie Klasyki rozpoczęły sezon w Pałacu Lubostroń. Zdjęcia

Bydgoskie Klasyki rozpoczęły sezon w Pałacu Lubostroń. Zdjęcia