
Cynamon to przyprawa równie zdrowa, co pyszna i aromatyczna. Cynamon jest stosowany zarówno w kuchni, jak i kosmetyce oraz lecznictwie.
Co się dzieje z organizmem, gdy dodajemy cynamon?
Nie zawsze zdajemy sobie sprawę, jakie właściwości posiada cynamon. Jak się okazuje, warto go włączyć do diety, ponieważ ma bardzo dobry wpływ na zdrowie i samopoczucie. Ta smaczna przyprawa ma długą listę korzyści dla całego organizmu. Jest to jedna z podstawowych przypraw stosowanych w medycynie naturalnej.
Kiedy powinniśmy włączyć cynamon do diety? W jaki sposób cynamon wpływa na organizm? Zobacz koniecznie w naszej galerii najbardziej zaskakujące skutki dodawania cynamonu >>>>>

CYNAMON MOŻE POMÓC OBNIŻYĆ POZIOM CHOLESTEROLU
Obniżenie poziomu cholesterolu może być łatwiejsze niż myślisz - po prostu dołącz cynamon do swojej codziennej diety.
Badanie wykazało, że u osób dorosłych z cukrzycą typu 2 uzupełnienie diety o cynamon obniżyło poziom cholesterolu LDL o 27 proc., a cholesterolu całkowitego o 26 proc.

CYNAMON POMAGA UTRZYMYWAĆ POZIOM CUKRU WE KRWI NA ZDROWYM POZIOMIE
Badanie wykazało, że pacjenci, którym przepisano suplementację cynamonem, obniżyli średni poziom glukozy na czczo nawet o 29 proc.

CYNAMON MOŻE ZMNIEJSZYĆ RYZYKO WYSTĄPIENIA MIGRENY
Jeśli cierpisz na regularne migreny, spróbuj dodać do swojego menu trochę cynamonu. Badania wykazały, że osoby cierpiące na migreny, którym podano kapsułki zawierające 600 miligramów cynamonu każdego dnia, zauważyły skrócenie czasu trwania a także zmniejszenie częstotliwości i siły migren w porównaniu z osobami, które otrzymywały placebo.