Smaki Kujaw i Pomorza - Sezon 4 odcinek 35

Cynamon - takie są jego właściwości
Jesienią zdecydowanie chętnej sięgamy po ulubione korzenne smaki i aromaty. Wielu osobom jesień kojarzy się ze smakiem i zapachem cynamonu - przyprawy, która jest równie zdrowa, co pyszna.
Cynamon to przyprawa równie zdrowa, co pyszna.
Cynamon to popularna przyprawa produkowana z wysuszonej kory cynamonowca. Jakie korzyści można czerpać, gdy doda się odrobinę tej pysznej przyprawy do ulubionych potraw? Poznaj w naszej galerii zaskakujące skutki uboczne używania cynamonu:
W tych sytuacjach warto jeść cynamon. Kto powinien włączyć go do diety?
Cynamon to jedna z podstawowych przypraw stosowanych w medycynie naturalnej. Nie zawsze zdajemy sobie sprawę z tego, jakie wyjątkowe właściwości posiada.
Cynamon jest stosowany zarówno w kuchni, jak i kosmetyce oraz lecznictwie.
Cynamon - przyprawa o wyjątkowym intensywnym aromacie i słodkawo-korzenny, delikatnie ostry smaku - wykazuje m.in. działanie dezynfekujące, przeciwwirusowe, antybakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne. Cynamon przyspiesza przemianę materii, rozgrzewa i ma właściwości antyoksydacyjne.
Kiedy powinniśmy dodawać cynamon do potraw? W jaki sposób cynamon wpływa na organizm? Zobacz to teraz w naszej galerii: