1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Pixabay
Śliwki to w naszym kraju bardzo popularne owoce. Mają one w sobie dużo witamin i wartości odżywczych i pomagają w walce z wieloma dolegliwościami. Zobacz, kto powinien włączyć śliwki do swojej diety.
Szczegóły na kolejnych stronach ----->
2 z 11

fot. Pixabay
Takie właściwości mają śliwki - osoby z tymi schorzeniami powinny jeść śliwki
Śliwki najbardziej są znane ze swoich korzyści dla układu pokarmowego. Regulują trawienie, poprawiają apetyt i chronią przed wolnymi rodnikami.
----->
3 z 11

fot. Pixabay
Tak na nasz organizm wpływa jedzenie śliwek - te osoby powinny włączyć je do diety
Śliwki mają w sobie dużo błonnika, co zapobiega zaparciom, a tym samym zmniejszają możliwość zachorowania na raka jelita grubego.
----->
4 z 11

fot. Pixabay
Pektyny, które znajdują się w śliwkach pomagają pozbyć się zbędnego tłuszczu i cholesterolu. Szczególnie dużo jest ich w węgierkach i renklodach.
------>