1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Najzdrowsze oleje jadalne to te, które zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe i są bogatym źródłem nazywanej witaminą młodości witaminy E. Przygotowaliśmy dla Was listę tych najzdrowszych olejów.
Zobaczcie które wybrać do smażenia a które warto jeść na surowo na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 10

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Olej rzepakowy
Zawiera najwięcej jednonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz najmniej kwasów nasyconych – nawet mniej niż oliwa!
3 z 10

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Oliwa z oliwek
zawiera korzystny zestaw kwasów tłuszczowych w związku z czym chroni serce, obniża ciśnienie krwi, zapobiega osteoporozie i chorobom nowotworowym, łagodzi stres a dzięki witaminie E
4 z 10

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Olej kokosowy
Olej ten posiada wysoką temperaturę dymienia i świetnie nadaje się do smażenia.