
Kto nie powinien jeść pączków?
Osoby z poważnymi problemami jelitowymi, np. z zespołem jelita drażliwego także dla swojego zdrowia powinny zrezygnować z hucznego obchodzenia Tłustego Czwartku. Zawarte w pączkach drożdże mogą źle wpłynąć na cały organizm.
Sprawdź kolejne grupy osób, które nie powinny jeść pączków --->

Kto nie powinien jeść pączków?
Kolejna grupa osób, która nie powinna jeść pączków, to te z zaburzeniami metabolicznymi oraz cierpiący na otyłość. Pączki są niestety produktem o dużej zawartości kalorii (średnio między 270 a 300 kalorii w jednej sztuce), a przy tym nie zawierają zbyt wielu wartości odżywczych.
Sprawdź kolejne grupy osób, które nie powinny jeść pączków --->
Czytaj też:Jak przyspieszyć metabolizm i szybciej schudnąć? Podpowiadamy!

Kto nie powinien jeść pączków?
Pączki w większości cukierniach robione są na mące pszennej. Z tego też powodu osoby nietolerujące glutenu muszą odmówić sobie takiego smakołyku lub poszukać piekarni, w których robione są one z innej mąki.
Sprawdź kolejne grupy osób, które nie powinny jeść pączków --->

Kto nie powinien jeść pączków?
Alergicy również muszą uważać na to, jakiego pączka wybierają. Te najtańsze, niestety, często mogą pochwalić się bardzo długim składem, zawierającym wiele konserwantów i różnego rodzaju chemicznych dodatków. Ponadto, wiele z nich może zawierać laktozę, orzechy czy kakao.
Czytaj też:Wysoki cholesterol: przyczyny, objawy, konsekwencje. Jak sobie radzić?