1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Pieczywo od lat gości na naszych stołach. Dostępnych jest bardzo wiele odmian, dzięki czemu każdy znajdzie pieczywo odpowiednie dla siebie.
Zobaczcie na kolejnych zdjęciach kiedy nie możemy jeść pieczywa i jakiego >>>
2 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Ze względu na ciężkostrawność ciemnego chleba, powinny go unikać osoby o wrażliwym żołądku i z chorobami układu pokarmowego jak np. refluks, owrzodzenia jelit, czy zgaga.
3 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Z pełnoziarnistego pieczywa powinny również zrezygnować osoby po zabiegach operacyjnych jamy brzusznej.
4 z 13

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Przez wzgląd na wysoki poziom węglowodanów oraz wysokie IG, nadmierne spożywanie pieczywa może wpłynąć na rozwój chorób serca oraz cukrzycy typu II.