7 z 7
Poprzednie
Przejdź na shownews.pl
Te produkty spożywcze mogą zwiększać ryzyko raka piersi. Nowe zaskakujące wyniki badań
Co ważne, jak sugerują ostatnie badania spożywanie produktów z tej listy nie tylko może narazić na ryzyko raka piersi, ale również zwiększa prawdopodobieństwo wielu innych problemów, w tym zaburzeń autoimmunologicznych, problemów sercowo-naczyniowych, otyłości, cukrzycy i innych rodzajów raka. Te pokarmy nie są jedynymi wyzwalaczami reakcji zapalnej organizmu. Główną przyczyną stanu zapalnego może być na przykład stres połączony ze złym snem, paleniem, alergiami pokarmowymi i przewlekłą chorobą.
Jak mówią specjaliści, stres jest podstawową przyczyną niektórych wyborów żywieniowych, zwłaszcza w przypadku pokarmów wzmagających stany zapalne. Sugerują, by w pierwszej kolejności zająć się stresem a dopiero później - dietą.