3 z 5
Poprzednie
Następne
Te składniki w zupach prowadzą do utraty wagi. Takie połączenia pomogą najszybciej schudnąć [lista]
DYNIA I KMINEK
Dynia piżmowa zawierająca zaledwie 63 kalorie i prawie trzy gramy błonnika na filiżankę jest sycącym dodatkiem do każdego planu posiłków. Według badań, spożywanie dodatkowych czterech gramów błonnika dziennie wraz z dietą o obniżonej kaloryczności prowadzi do znacznie większej utratą masy ciała w okresie sześciu miesięcy niż samo zmniejszenie kalorii. Badania wykazały również, że kobiety z nadwagą i otyłością, które dodawały do codziennych posiłków sześć gramów kminku w proszku, traciły na wadze, obniżyły BMI, zmniejszyły obwód talii i zmniejszyły masę tkanki tłuszczowej.
Kiedy połączy się te dwa składniki - dynię i kminek razem w zupie, powstaje idealny przepis na łatwą utratę wagi.