1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Pixabay
Tradycyjne potrawy wielkanocne. Sprawdź, czego nie może zabraknąć na Twoim stole >>>
2 z 11

fot. Pixabay
Jajka
To tradycyjna potrawa wielkanocna, która nigdy się nie nudzi. Istnieje wiele sposobów na jej przygotowanie. Na wielu stołach popularnością cieszą się jajka faszerowane. Do farszu można dodać majonez, pieczarki czy szczypiorek.
3 z 11

fot. Pixabay
Chleb
Chleba ze święconki nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Można przygotować go za pomocą drożdży, mąki oraz wody. Ważne, aby upieczony chleb przed podaniem trochę postał, najlepiej kilka godzin.
4 z 11

fot. Pixabay
Biała kiełbasa
Można przygotować ją na wiele sposobów-ugotować, upiec oraz usmażyć. Gotowaną białą kiełbasę można podawać do żurku lub samodzielnie. Świetnie komponuje się z ćwikłą.