9 z 13

fot. pexels/kindel media
Tilapia
Tilapia ma w sobie dużą ilość ołowiu, która jest szkodliwa dla naszego zdrowia. Ponadto jest karmiona mączką z genetycznie zmodyfikowanej kukurydzy.
10 z 13

fot. zdjęcie ilustracyjne/rodnae productions/pexels
Rekin
Rekiny są smaczne, chude i soczyste. Z uwagi na dużą zawartość rtęci nie zaleca się jedzenia ich zbyt często.
11 z 13

fot. pexels/rodnae productions
Makrela
Makrela uznawana jest za cenne źródło kwasów omega 3. Eksperci nie zalecają jednak jedzenia jej codziennie. Makrela ma w sobie bowiem dużą ilość rtęci.
12 z 13

fot. pexels/farhad ibrahimzade
Panga
Panga wyławiana jest z najbardziej zanieczyszczonych wód. Nie jest również tajemnicą, że właściciele stad stosują na nich zastrzyki hormonalne, przez co ryby rozmnażają się w zamknięciu. Eksperci nie zalecają jeść tych ryb codziennie.