9 z 13
Tilapia...
fot. pexels/kindel media

Tilapia

Tilapia ma w sobie dużą ilość ołowiu, która jest szkodliwa dla naszego zdrowia. Ponadto jest karmiona mączką z genetycznie zmodyfikowanej kukurydzy.

10 z 13
Rekin...
fot. zdjęcie ilustracyjne/rodnae productions/pexels

Rekin

Rekiny są smaczne, chude i soczyste. Z uwagi na dużą zawartość rtęci nie zaleca się jedzenia ich zbyt często.

11 z 13
Makrela...
fot. pexels/rodnae productions

Makrela

Makrela uznawana jest za cenne źródło kwasów omega 3. Eksperci nie zalecają jednak jedzenia jej codziennie. Makrela ma w sobie bowiem dużą ilość rtęci.

12 z 13
Panga...
fot. pexels/farhad ibrahimzade

Panga

Panga wyławiana jest z najbardziej zanieczyszczonych wód. Nie jest również tajemnicą, że właściciele stad stosują na nich zastrzyki hormonalne, przez co ryby rozmnażają się w zamknięciu. Eksperci nie zalecają jeść tych ryb codziennie.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche

Zobacz również

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Wielkie święto w I LO w Grudziądzu! Tak uczczono 1000. rocznicę koronacji  Chrobrego

Wielkie święto w I LO w Grudziądzu! Tak uczczono 1000. rocznicę koronacji Chrobrego