5 z 13

fot. unsplash.com
PŁATKI OWSIANE
Płatki owsiane nie chłoną tłuszczu tak jak bułka tarta, nie przypalają się, są zdrowsze a panierka z płatków owsianych jest bardziej chrupiąca. Zawierają dużo błonnika pokarmowego, poprawiają pracę jelit i są sycące, dzięki czemu można ich zjeść mniej, by na dłużej zaspokoić głód. Płatki owsiane przed panierowaniem warto rozdrobnić w blenderze lub młynku, by ich sypkość była zbliżona do bułki tartej.
6 z 13

fot. unsplash.com
ZMIELONE ORZECHY
Zamiast bułki tartej, można wybrać także mielone orzechy arachidowe lub włoskie.
7 z 13

fot. unsplash.com
PŁATKI MIGDAŁOWE
Zamiast bułki tartej, można wybrać także płatki migdałów.
8 z 13

fot. Grzegorz Jakubowski
SEZAM
Zamiast bułki tartej, można wybrać także sezam.