https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Uczniowie z Łasina gotowali najlepiej

(DX)
W konkursie zwyciężyły  Marta Ficek i Patrycja Januszewska z Zespołu Szkół  Ponadgimnazjalnych w Łasinie.
W konkursie zwyciężyły Marta Ficek i Patrycja Januszewska z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Łasinie. Piotr Bilski
Drużyna z Łasina zwyciężyła w konkursie zdrowego gotowania, który towarzyszył "Czerwonokrzyskiej majówce".

- Krew oddaję, gdy tylko mam okazję i mogę to zrobić. Nigdy nie wiadomo, kiedy sama będę potrzebowała takiej pomocy - mówiła Natalia Karło, jedna z 46 osób, które honorowo oddały krew podczas „Czerwonokrzyskiej majówki” na placu przy centrum handlowym „Alfa”. Współorganizatorem tej akcji była Fundacja Football Academy, która prowadzi w naszym mieście zajęcia piłkarskie dla dzieci.

Festyn PCK przy Galerii "Alfa" w Grudziądzu [zdjęcia]

Aby zachęcić przechodniów do zdrowego wypoczynku, zorganizowano także pokazy sportowo-rekreacyjne, m.in. skoków na trampolinach.

Podczas imprezy przeprowadzono także konkurs kulinarny. W przygotowywaniu zdrowych przekąsek rywalizowały drużyny młodzieżowe. Zwyciężyły Marta Ficek i Patrycja Januszewska z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Łasinie. Drugie miejsce zajęła drużyna Warsztatów Terapii Zajęciowej: Tatiana Kilkiewicz i Grzegorz Jezierczyk. Na trzecim stopniu „podium” stanęli Kamil Hume i Jakub Koptera z Gimnazjum nr 2.

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska