Zobacz wideo: Jak przechowywać jajka? Czy warto trzymać je w lodówce?
W Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu (gm. Pakość) odbyły się ostatnie zajęcia "Organizacji usług cateringowych", realizowane w ramach unijnego projektu "Twoja wiedza - Twoja przyszłość III". Okazały się wyjątkowe, bowiem uczniów odwiedził reporter Radia PiK.
Uczniowie szkoły w Kościelcu już potrafią przygotować bar koktajlowo-sałatkowy
Tematem lekcji była organizacja baru koktajlowo-sałatkowego. Przygotowano wyśmienite koktajle na bazie świeżych owoców i warzyw oraz różnego rodzaju sałatki. Sporządzono min. koktajl ananasowo szpinakowy, koktajl selerowo-jabłkowy, koktajl obniżający ciśnienie krwi na bazie czerwonego buraka oraz sałatki wykorzystując nietypowe połączenia składników.
Zajęcia prowadziła Barbara Nawrocka, nauczyciel przedmiotów zawodowych w kościeleckiej placówce.
