https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Uczniowie Zespołu Szkół w Kościelcu uczyli się sztuki cateringu. Przygotowali bar koktajlowo-sałatkowy [zdjęcia]

(RED)
Młodzież z Zespołu Szkół w Kościelcu przygotowaławyśmienite koktajle na bazie świeżych owoców i warzyw oraz różnego rodzaju sałatki.
Młodzież z Zespołu Szkół w Kościelcu przygotowaławyśmienite koktajle na bazie świeżych owoców i warzyw oraz różnego rodzaju sałatki. ZS w Kościelcu
Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu organizuje wiele ciekawych zajęć dla uczniów, podczas których zdobywają oni wiedzę i umiejętności kulinarne. Ostatnio, w ramach dotyczących cateringu, uczyli się przygotować bar koktajlowo-sałatkowy.

Zobacz wideo: Jak przechowywać jajka? Czy warto trzymać je w lodówce?

W Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu (gm. Pakość) odbyły się ostatnie zajęcia "Organizacji usług cateringowych", realizowane w ramach unijnego projektu "Twoja wiedza - Twoja przyszłość III". Okazały się wyjątkowe, bowiem uczniów odwiedził reporter Radia PiK.

Uczniowie szkoły w Kościelcu już potrafią przygotować bar koktajlowo-sałatkowy

Tematem lekcji była organizacja baru koktajlowo-sałatkowego. Przygotowano wyśmienite koktajle na bazie świeżych owoców i warzyw oraz różnego rodzaju sałatki. Sporządzono min. koktajl ananasowo szpinakowy, koktajl selerowo-jabłkowy, koktajl obniżający ciśnienie krwi na bazie czerwonego buraka oraz sałatki wykorzystując nietypowe połączenia składników.

Zajęcia prowadziła Barbara Nawrocka, nauczyciel przedmiotów zawodowych w kościeleckiej placówce.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Edukacja

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska