29 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

30 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

31 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

32 z 34
Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód...
fot. Dominik Fijałkowski

W Inowrocławiu odbył sie II Festiwal Dyni na Kujawach. Było smacznie! [zdjęcia]

Kto odwiedził w czwartek, 20 października, Pijalnię Wód Mineralnych - Palmiarnię „Inowrocławianka”, ten z pewnością jeszcze długo nie zapomni smaku wspaniałych potraw, których głównym składnikiem była dynia.

A wszystkie te smakołyki przygotowane zostały na II Festiwal Dyni na Kujawach. Do degustacji potraw z popularną kujawską „banią” zapraszali uczniowie inowrocławskiego Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 „Gastronomik”, gospodynie wiejskie z gminy Inowrocław oraz Dariusz Gwiazda, szef kuchni w Hotelu „City. Ten ostatni podczas kulinarnego show pokazał m. in., jak przygotować sushi z dynią. Podczas festiwalu była też okazja do zjedzenia chleba domowej roboty ze smalcem oraz pachnącej wanilią drożdżówki.

Było też ciasto dyniowe. Odbyły się pokazy. Młodzież z „Gastronomika” instruowała, jak rzeźbić w dyni i owocach. Oklaskiwano kelnerów prezentujących swe umiejętności w konkurencji synchronicznej. Ze sceny popłynął piękny śpiew. Pojawił się na niej także iluzjonista, Tomasz Jusza, który „zaczarował” publiczność.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tyle zostanie na koncie z Czternastej Emerytury. Świadczenie nie tylko dla seniorów

NOWE
Tyle zostanie na koncie z Czternastej Emerytury. Świadczenie nie tylko dla seniorów

Szansa na szybszy rozwój. Biuro PAIH w Bydgoszczy otwarte i daje nowe możliwości

Szansa na szybszy rozwój. Biuro PAIH w Bydgoszczy otwarte i daje nowe możliwości

Anwil Włocławek - Arriva Polski Cukier Toruń o półfinał. To był popis jednej drużyny!

Anwil Włocławek - Arriva Polski Cukier Toruń o półfinał. To był popis jednej drużyny!

Zobacz również

AI nie jest zarezerwowane tylko dla wielkich korporacji. Każdy może z niej korzystać

AI nie jest zarezerwowane tylko dla wielkich korporacji. Każdy może z niej korzystać

Szansa na szybszy rozwój. Biuro PAIH w Bydgoszczy otwarte i daje nowe możliwości

Szansa na szybszy rozwój. Biuro PAIH w Bydgoszczy otwarte i daje nowe możliwości